Farina Montecorna Valpolicella Ripasso har lanserats i systembolagets beställningssortiment.
Vinet har en härligt komplex doft av röda bär, mörka körsbär och plommon med kryddiga och rostade toner från fat. Smaken är fyllig och fruktig med koncentrerad frukt, saftiga tanniner och lång balanserad eftersmak. 750ml | 14% VOL
Montecorna är ett vingårdsläge i perfekt läge på Masuakullens sluttningar utanför byn San Pietro in Cariano. Här odlas druvorna på stockar med en snittålder på 35 år och efter skörd låter man druvklasarna torka lätt i 20 dagar innan de avstjälkas och krossas. Efter jäsningen förvaras det rena Valpolicellavinet över vintern i väntan på att druvorna till Amaronevinerna ska torka för att sedan pressas. Pressresterna från de torkade druvorna tillsätts till vinet och en andra jäsning tar vid, s.k. Ripassometoden. Efter den andra jäsningen får hälften av vinet mogna ett år på stora fat av slavonsk ek och andra hälften på små ekfat.