Il Palazzo Sal Terrae Toscana Rosso

299,00 kr

Årgång: 2020
Druva: 50% Cabernet Franc, 30% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot, 5% Petit Verdot
Land: Italien
Region: Toscana
Alkohol: 15%
Volym: 750ml
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer:700751179
Pris flaska: 299 kr ex.

KARAKTÄR

Stor och utvecklad doft med härliga toner av mörka plommon, björnbär, körsbär , lakrits och kryddor. Smaken är fyllig med djup, komplex frukt, eleganta tanniner och balanserad lång eftersmak

OM VINET

Sal Terrae är en så kallad ”Super Tuscany” där belneden med Bordeaux-druvor gör att vinet klassificeras som en Toscana Rosso. Druvorna odlas på vingårdens bästa lägen och skörden för de olika druvsorterna sker under en månads period med start i början av september. Vinet jäser i temperaturkontrollerade ståltankar för att behålla maximalt med fruktaromer och en balanserad maceration. Vinet får sedan mogna på franska 225-liters ekfat, både på nya fat och 1 år begagnade fat, i 18 månader.

Produktblad

Årgång: 2020
Druva: 50% Cabernet Franc, 30% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot, 5% Petit Verdot
Land: Italien
Region: Toscana
Alkohol: 15%
Volym: 750ml
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer:700751179
Pris flaska: 299 kr ex.

KARAKTÄR

Stor och utvecklad doft med härliga toner av mörka plommon, björnbär, körsbär , lakrits och kryddor. Smaken är fyllig med djup, komplex frukt, eleganta tanniner och balanserad lång eftersmak

OM VINET

Sal Terrae är en så kallad ”Super Tuscany” där belneden med Bordeaux-druvor gör att vinet klassificeras som en Toscana Rosso. Druvorna odlas på vingårdens bästa lägen och skörden för de olika druvsorterna sker under en månads period med start i början av september. Vinet jäser i temperaturkontrollerade ståltankar för att behålla maximalt med fruktaromer och en balanserad maceration. Vinet får sedan mogna på franska 225-liters ekfat, både på nya fat och 1 år begagnade fat, i 18 månader.

Produktblad

90PJames Suckling logo

OM PRODUCENTEN

Il Palazzo är bilden av den typiska Toscana egendomen som har en historia som sträcker sig tillbaka till romartiden. På 50-talet köptes gården av familjen Banelli som började rusta upp gårdshusen och anlägga en vingård runt om de böljande kullarna. I dag drivs gården av dottern Isabella och hennes man Lorenzo som 2005 byggde om vineriet för modern vinmakning. Utöver vinproduktion som är gårdens hjärta så bedriver man ”agriturismo” på den vackra gården med en tillhörande ”osteria”. Sedan Isabella och Lorenzo tog över driften av gården har kvaliteten på vinerna förbättrats och idag får de mycket fina omdömen av internationella vinskribenter.