Bodegas Piqueras Black Label

89,00 kr

Druva: 50% Monastrell, 50% Syrah
Land: Spanien
Region: Alamansa
Alkohol: 14%
Certifiering: Ekologisk
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer:700751186
Volym: 750ml
Pris: 89 kr ex.

KARAKTÄR

I doften finns inslag av mogna röda körsbär, hallon, blåbär, mörka plommon och lätt ton av vanilj. Smaken är medelfyllig med djup frukt, välintegrerade tanniner och len fruktig avslutning.

OM VINET

Druvorna till Black label skördas från vinstockar som är 30-35 år gamla och som växer på 750-850 meters höjd över havet. En del av lotterna i vingården är planterade med så kallade ”bush vines” och de växer på näringsfattiga och kalkrika jordar. Druvorna skördas i mitten av september och får sedan spontanjäsa med en gradvis temperaturökning till 29 grader för att extrahera en bra färg för att sedan genomgå en gradvis temperatursänkning till 23 grader för att bevara de primära aromerna i druvorna. Jäsningen sker med hjälp av gravitation. Vinet får sedan lagras 4-6 månader på 300-liters mediumrostade amerikanska och franska Allier-fat.

Produktblad

Druva: 50% Monastrell, 50% Syrah
Land: Spanien
Region: Alamansa
Alkohol: 14%
Certifiering: Ekologisk
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer:700751186
Volym: 750ml
Pris: 89 kr ex.

KARAKTÄR

I doften finns inslag av mogna röda körsbär, hallon, blåbär, mörka plommon och lätt ton av vanilj. Smaken är medelfyllig med djup frukt, välintegrerade tanniner och len fruktig avslutning.

OM VINET

Druvorna till Black label skördas från vinstockar som är 30-35 år gamla och som växer på 750-850 meters höjd över havet. En del av lotterna i vingården är planterade med så kallade ”bush vines” och de växer på näringsfattiga och kalkrika jordar. Druvorna skördas i mitten av september och får sedan spontanjäsa med en gradvis temperaturökning till 29 grader för att extrahera en bra färg för att sedan genomgå en gradvis temperatursänkning till 23 grader för att bevara de primära aromerna i druvorna. Jäsningen sker med hjälp av gravitation. Vinet får sedan lagras 4-6 månader på 300-liters mediumrostade amerikanska och franska Allier-fat.

Produktblad

 

OM PRODUCENTEN

Historien om Bodegas Piqueras startar 1915 när Luis Piqueras López börjar sälj sitt vin han gör själv på den lilla vingården i byn Los Aljibes vid foten av slottet Castillo de Alamansa. Idag drivs vingården av den fjärde generationen i familjen och vingården har växt till betydande storlek och man odlar helt efter ekologiska principer och är certifierade. De lokala druvsorterna Monastrell och Garnacha Tintorera dominerar i vingårdarna tillsammans med Syrah och gröna druvor som Verdejo och Sauvignon Blanc. Bodegas Piqueras har idag en toppmodern vinproduktion men filosofin är att det största arbetet sker i vingården i samspel med naturen.