OM PRODUCENTEN
Louis Royer grundades 1853, när Louis, källarmästare och son till en berömd stenhuggare, bestämde sig för att bygga upp sitt Cognac-hus i Jarnac, som av många anses vara meckat för hantverkskonjak. Louis hårda arbete, hans tålamod och generositet visade sig i de exeptionella fruktiga konjak som han producerade.Vingårdarna ligger i Grande Champagne där man låter frukten växa till optimal mognad innan den skördas och pressas. All Louis Royer cognac är dubbledestillerad i nio olika koppar pots, och den pågår från oktober till sista mars året därpå. Som ett av de få Cognacs-husen som har kvar en traditionella källare längs Charenteflodens strand drar man året runt nytta av den naturliga temperaturen och luftfuktigheten vilket möjliggör en smidig åldringsprocess av Louis Royers mjuka och karaktäristiska cognac i fullfruktsstil. Louis Royer är forfarande ett familjeföretag som gått i arv genom fem generationer där man förblir trogna grundaren Louis värderingar. Med lång erfarenhet kontrollerar man själva sakkunnigt varje steg i processen, från vinstock till glas.
Upptäck mer från
Louis Royer