


Caviro Botte Buona Vino Bianco
Druva:Trebbiano, Grillo
Land: Italien
Region: Emilia-Romagna, Sicilien
Alkohol: 10,5%
Certifiering: Equalitas
Volym: 750ml
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer: 700751173
Pris: 69 kr ex.
KARAKTÄR
Aromatisk doft med lätta inslag av tropisk frukt, persika och citrus. Smaken är frisk med en lätt syra och har toner av frukten som återfinns i doften.
OM VINET
Botte Buona är Caviro’s ”husvins”-serie, viner med något lägre alkoholhalt anpassat för sällskapsvin eller till lättare mat. I Vino Bianco blandar man Trebbiano från Emilia-Romanga med aromatisk Grillo från Sicilien. Druvorna avstjälkas och kyls ner innan pressning för att sedan jäsa i 8 dagar i kylda ståltankar som håller 16-19℃.
Vinet får sedan mogna i 6 månader på ståltank innan det buteljeras.
Druva:Trebbiano, Grillo
Land: Italien
Region: Emilia-Romagna, Sicilien
Alkohol: 10,5%
Certifiering: Equalitas
Volym: 750ml
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer: 700751173
Pris: 69 kr ex.
KARAKTÄR
Aromatisk doft med lätta inslag av tropisk frukt, persika och citrus. Smaken är frisk med en lätt syra och har toner av frukten som återfinns i doften.
OM VINET
Botte Buona är Caviro’s ”husvins”-serie, viner med något lägre alkoholhalt anpassat för sällskapsvin eller till lättare mat. I Vino Bianco blandar man Trebbiano från Emilia-Romanga med aromatisk Grillo från Sicilien. Druvorna avstjälkas och kyls ner innan pressning för att sedan jäsa i 8 dagar i kylda ståltankar som håller 16-19℃.
Vinet får sedan mogna i 6 månader på ståltank innan det buteljeras.
Druva:Trebbiano, Grillo
Land: Italien
Region: Emilia-Romagna, Sicilien
Alkohol: 10,5%
Certifiering: Equalitas
Volym: 750ml
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer: 700751173
Pris: 69 kr ex.
KARAKTÄR
Aromatisk doft med lätta inslag av tropisk frukt, persika och citrus. Smaken är frisk med en lätt syra och har toner av frukten som återfinns i doften.
OM VINET
Botte Buona är Caviro’s ”husvins”-serie, viner med något lägre alkoholhalt anpassat för sällskapsvin eller till lättare mat. I Vino Bianco blandar man Trebbiano från Emilia-Romanga med aromatisk Grillo från Sicilien. Druvorna avstjälkas och kyls ner innan pressning för att sedan jäsa i 8 dagar i kylda ståltankar som håller 16-19℃.
Vinet får sedan mogna i 6 månader på ståltank innan det buteljeras.

OM PRODUCENTEN
Caviro startade 1966 som ett lokalt kooperativ i Emilia-Romagna för att stötta de lokala vinodlarna och hjälpa dessa att förädla sina druvor. Under åren växte Caviro snabbt och snart öppnade man upp kooperativ med samma initiativ utanför Emilia-Romagna. Idag är Caviro Italiens största vinproducent med 24 st kooperativ och ett antal enskilda vingårdar i 8 olika regioner.
Upptäck mer från
Caviro
