


Caviro Botte Buona Vino Rosso
Druva: Sangiovese, Montepulciano
Land: Italien
Region: Emilia-Romagna, Abruzzo
Alkohol: 11,5%
Volym: 750ml
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer: 700751172
Pris: 69 kr ex.
KARAKTÄR
Fruktig vinös doft med inslag av mörka bär, körsbär och lätt kryddighet. Smaken är medelfyllig med en lätt syra och en bärig fruktighet.
OM VINET
Botte Buona är Caviro’s ”husvins”-serie, viner med något lägre alkoholhalt anpassat för sällskapsvin eller till lättare mat. I Vino Rosso blandar man Sangiovese från Emilia-Romanga med Montepulciano från Abruzzo. Druvorna avstjälkas och pressas lätt innan det får jäsa i 10 dagar i ståltankar som håller 25-26℃. Under jäsningen får musten dra med skalkontakt i 8 dagar. Vinet får sedan genomgå malolaktisk jäsning och mogna en tid på ståltank innan det buteljeras.
Druva: Sangiovese, Montepulciano
Land: Italien
Region: Emilia-Romagna, Abruzzo
Alkohol: 11,5%
Volym: 750ml
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer: 700751172
Pris: 69 kr ex.
KARAKTÄR
Fruktig vinös doft med inslag av mörka bär, körsbär och lätt kryddighet. Smaken är medelfyllig med en lätt syra och en bärig fruktighet.
OM VINET
Botte Buona är Caviro’s ”husvins”-serie, viner med något lägre alkoholhalt anpassat för sällskapsvin eller till lättare mat. I Vino Rosso blandar man Sangiovese från Emilia-Romanga med Montepulciano från Abruzzo. Druvorna avstjälkas och pressas lätt innan det får jäsa i 10 dagar i ståltankar som håller 25-26℃. Under jäsningen får musten dra med skalkontakt i 8 dagar. Vinet får sedan genomgå malolaktisk jäsning och mogna en tid på ståltank innan det buteljeras.
Druva: Sangiovese, Montepulciano
Land: Italien
Region: Emilia-Romagna, Abruzzo
Alkohol: 11,5%
Volym: 750ml
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer: 700751172
Pris: 69 kr ex.
KARAKTÄR
Fruktig vinös doft med inslag av mörka bär, körsbär och lätt kryddighet. Smaken är medelfyllig med en lätt syra och en bärig fruktighet.
OM VINET
Botte Buona är Caviro’s ”husvins”-serie, viner med något lägre alkoholhalt anpassat för sällskapsvin eller till lättare mat. I Vino Rosso blandar man Sangiovese från Emilia-Romanga med Montepulciano från Abruzzo. Druvorna avstjälkas och pressas lätt innan det får jäsa i 10 dagar i ståltankar som håller 25-26℃. Under jäsningen får musten dra med skalkontakt i 8 dagar. Vinet får sedan genomgå malolaktisk jäsning och mogna en tid på ståltank innan det buteljeras.

OM PRODUCENTEN
Caviro startade 1966 som ett lokalt kooperativ i Emilia-Romagna för att stötta de lokala vinodlarna och hjälpa dessa att förädla sina druvor. Under åren växte Caviro snabbt och snart öppnade man upp kooperativ med samma initiativ utanför Emilia-Romagna. Idag är Caviro Italiens största vinproducent med 24 st kooperativ och ett antal enskilda vingårdar i 8 olika regioner.
Upptäck mer från
Caviro
