


Caviro Botte Buona Vino Rosato
Druva:Trebbiano, Grillo
Land: Italien
Region: Puglia
Alkohol: 12%
Certifiering: Equalitas
Volym: 750ml
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer: 700751174
Pris: 69 kr ex.
KARAKTÄR
Frisk doft med inslag av sommarbär såsom jordgubbar och körsbär. Smaken är medelfyllig en frisk balanserad syra och en bärig fruktighet.
OM VINET
Botte Buona är Caviro’s ”husvins”-serie, anpassat för sällskapsvin eller till lättare mat. Druvorna till Vino Rosato kommer från Caviro’skontrakterade vingårdar i Puglia där druvorna skördas för hand i slutet av september och början av oktober. Efter pressningen låter man musten dra med skalkontakt i 3-6 timmar innan det får jäsa i ståltankar som håller 25-26℃. Vinet får sedan mogna på ståltank i 3-6 månader innan det buteljeras.
Druva:Trebbiano, Grillo
Land: Italien
Region: Puglia
Alkohol: 12%
Certifiering: Equalitas
Volym: 750ml
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer: 700751174
Pris: 69 kr ex.
KARAKTÄR
Frisk doft med inslag av sommarbär såsom jordgubbar och körsbär. Smaken är medelfyllig en frisk balanserad syra och en bärig fruktighet.
OM VINET
Botte Buona är Caviro’s ”husvins”-serie, anpassat för sällskapsvin eller till lättare mat. Druvorna till Vino Rosato kommer från Caviro’skontrakterade vingårdar i Puglia där druvorna skördas för hand i slutet av september och början av oktober. Efter pressningen låter man musten dra med skalkontakt i 3-6 timmar innan det får jäsa i ståltankar som håller 25-26℃. Vinet får sedan mogna på ståltank i 3-6 månader innan det buteljeras.
Druva:Trebbiano, Grillo
Land: Italien
Region: Puglia
Alkohol: 12%
Certifiering: Equalitas
Volym: 750ml
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer: 700751174
Pris: 69 kr ex.
KARAKTÄR
Frisk doft med inslag av sommarbär såsom jordgubbar och körsbär. Smaken är medelfyllig en frisk balanserad syra och en bärig fruktighet.
OM VINET
Botte Buona är Caviro’s ”husvins”-serie, anpassat för sällskapsvin eller till lättare mat. Druvorna till Vino Rosato kommer från Caviro’skontrakterade vingårdar i Puglia där druvorna skördas för hand i slutet av september och början av oktober. Efter pressningen låter man musten dra med skalkontakt i 3-6 timmar innan det får jäsa i ståltankar som håller 25-26℃. Vinet får sedan mogna på ståltank i 3-6 månader innan det buteljeras.

OM PRODUCENTEN
Caviro startade 1966 som ett lokalt kooperativ i Emilia-Romagna för att stötta de lokala vinodlarna och hjälpa dessa att förädla sina druvor. Under åren växte Caviro snabbt och snart öppnade man upp kooperativ med samma initiativ utanför Emilia-Romagna. Idag är Caviro Italiens största vinproducent med 24 st kooperativ och ett antal enskilda vingårdar i 8 olika regioner.
Upptäck mer från
Caviro
