OM PRODUCENTEN
Allt började 1923 när Cavalier Antonio Viberti köpte värdshuset Buon Padre i Barolo. I källaren till restaurangen började han producera vin till sina gäster av de lokala kända druvorna Dolcetto, Barbera och Nebbiolo som snabbt fick rykte om sig att hålla en hög kvalitet. 1967 tog sonen Giovanni Viberti över verksamheten och utökade vinproduktionen med både odlingsmark och en ny källare för vinproduktion. Detta blev starten för vinhuset Viberti Giovanni som idag drivs av sonen Claudio Viberti. Med en vision att kombinera innovation med respekt för traditionell vinmakning, har han tagit vinhuset Viberti till den högre kvalitetsnivån som fått stor respekt internationellt. Viberti äger totalt ca 50 ha vingårdar varav 30 ha i Langhe och Barolo området, 10 ha i Dogliani och 9,5 ha i Colli Tortonesi. Samtliga vingårdar och produktionen är hållbarhetscertifierade.
Upptäck mer från
Viberti