Viberti Langhe Nebbiolo

199,00 kr

Årgång: 2023
Druva: 100% Nebbiolo
Land: Italien
Region: Piemonte
Alkohol: 14,5%
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer: 700751197
Volym: 750ml
Pris: 199 kr ex.

KARAKTÄR

Generöst bärig doft där röda bär som mogna hallon, körsbär och jordgubbar dominerar med en lätt kryddighet och inslag av druvtypisk viol. Smaken är medelfyllig och livfull med en elegant balans mellan frukten, de mjuka tanniner och en behaglig syra.

OM VINET

Druvorna till Langhe Nebbiolo skördas från de yngre rankorna i samma vingårdar där man skördar druvorna till Barolovinerna. Druvorna selekteras för hand vid skörd och 80% av druvorna avstjälkas innan jäsning medans 20% får jäsa och kolsyre-macerera i hela klasar för att utveckla de särskilda inslagen av jordgubbar och körsbär i vinet. Jäsningen sker med inhemsk jäst i roterande jäskar i 10-12 dagar för att sedan genomgå malolaktisk jäsning rostfria ståltankar. Vinet får sedan lagras på ståltankar i 8-10 månader innan buteljering.

Produktblad

Årgång: 2023
Druva: 100% Nebbiolo
Land: Italien
Region: Piemonte
Alkohol: 14,5%
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer: 700751197
Volym: 750ml
Pris: 199 kr ex.

KARAKTÄR

Generöst bärig doft där röda bär som mogna hallon, körsbär och jordgubbar dominerar med en lätt kryddighet och inslag av druvtypisk viol. Smaken är medelfyllig och livfull med en elegant balans mellan frukten, de mjuka tanniner och en behaglig syra.

OM VINET

Druvorna till Langhe Nebbiolo skördas från de yngre rankorna i samma vingårdar där man skördar druvorna till Barolovinerna. Druvorna selekteras för hand vid skörd och 80% av druvorna avstjälkas innan jäsning medans 20% får jäsa och kolsyre-macerera i hela klasar för att utveckla de särskilda inslagen av jordgubbar och körsbär i vinet. Jäsningen sker med inhemsk jäst i roterande jäskar i 10-12 dagar för att sedan genomgå malolaktisk jäsning rostfria ståltankar. Vinet får sedan lagras på ståltankar i 8-10 månader innan buteljering.

Produktblad

Viberti Vingård från Italien

OM PRODUCENTEN

Allt började 1923 när Cavalier Antonio Viberti köpte värdshuset Buon Padre i Barolo. I källaren till restaurangen började han producera vin till sina gäster av de lokala kända druvorna Dolcetto, Barbera och Nebbiolo som snabbt fick rykte om sig att hålla en hög kvalitet. 1967 tog sonen Giovanni Viberti över verksamheten och utökade vinproduktionen med både odlingsmark och en ny källare för vinproduktion. Detta blev starten för vinhuset Viberti Giovanni som idag drivs av sonen Claudio Viberti. Med en vision att kombinera innovation med respekt för traditionell vinmakning, har han tagit vinhuset Viberti till den högre kvalitetsnivån som fått stor respekt internationellt. Viberti äger totalt ca 50 ha vingårdar varav 30 ha i Langhe och Barolo området, 10 ha i Dogliani och 9,5 ha i Colli Tortonesi. Samtliga vingårdar och produktionen är hållbarhetscertifierade.