Viberti Barolo Buon Padre

389,00 kr

Årgång: 2021
Druva: 100% Nebbiolo
Land: Italien
Region: Piemonte
Alkohol: 14,5%
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer: 700751194
Volym: 750ml
Pris flaska: 399 kr ex.
Pris kolli: 389 kr ex.

KARAKTÄR

Doften är stor med generösa inslag av mörka körsbär, skogsbär, lakrits och blommiga toner av viol och rosor. Smaken är fyllig och komplex med frukt som ligger lager på lager med harmoniska tanniner och en intensiv och lång eftersmak.

OM VINET

Barolo Buon Padre är essensen av familjen Vibertis historia. Vinet skapades för första gången 1923 i källaren till familjens värdshus Il Buon Padreoch är än idag Vibertis signum. Druvorna till Buon Padre skördas från 10 olika historiska Cru-lägen där varje specifik terroir bidrar till komplexiteten i vinet. Alla druvorna från de olika vingårdarna vinifieras separat. Efter avstjälkning får druvorna jäsa med skal-maceration i 10-16 dagar. Jäsningen sker delvis i roterande jäskar med regelbunden ”push down” av skal-locket samt i jäskar med flytande skal-lock. Spontan malolaktisk jäsning sker sedan i rostfria ståltankar. Vinet lagras i 36 månader på orostade konformade fat av fransk ek med kapacitet från 25-50 hektoliter. När lagringsprocessen är avslutad blandas vinerna från de enskilda lägena för att skapa den slutliga cuvéen. Buteljering sker utan filtrering, följt av ytterligare 6-12 månaders lagring på flaska.

Produktblad

Årgång: 2021
Druva: 100% Nebbiolo
Land: Italien
Region: Piemonte
Alkohol: 14,5%
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer: 700751194
Volym: 750ml
Pris flaska: 399 kr ex.
Pris kolli: 389 kr ex.

KARAKTÄR

Doften är stor med generösa inslag av mörka körsbär, skogsbär, lakrits och blommiga toner av viol och rosor. Smaken är fyllig och komplex med frukt som ligger lager på lager med harmoniska tanniner och en intensiv och lång eftersmak.

OM VINET

Barolo Buon Padre är essensen av familjen Vibertis historia. Vinet skapades för första gången 1923 i källaren till familjens värdshus Il Buon Padreoch är än idag Vibertis signum. Druvorna till Buon Padre skördas från 10 olika historiska Cru-lägen där varje specifik terroir bidrar till komplexiteten i vinet. Alla druvorna från de olika vingårdarna vinifieras separat. Efter avstjälkning får druvorna jäsa med skal-maceration i 10-16 dagar. Jäsningen sker delvis i roterande jäskar med regelbunden ”push down” av skal-locket samt i jäskar med flytande skal-lock. Spontan malolaktisk jäsning sker sedan i rostfria ståltankar. Vinet lagras i 36 månader på orostade konformade fat av fransk ek med kapacitet från 25-50 hektoliter. När lagringsprocessen är avslutad blandas vinerna från de enskilda lägena för att skapa den slutliga cuvéen. Buteljering sker utan filtrering, följt av ytterligare 6-12 månaders lagring på flaska.

Produktblad

Viberti Vingård från Italien

OM PRODUCENTEN

Allt började 1923 när Cavalier Antonio Viberti köpte värdshuset Buon Padre i Barolo. I källaren till restaurangen började han producera vin till sina gäster av de lokala kända druvorna Dolcetto, Barbera och Nebbiolo som snabbt fick rykte om sig att hålla en hög kvalitet. 1967 tog sonen Giovanni Viberti över verksamheten och utökade vinproduktionen med både odlingsmark och en ny källare för vinproduktion. Detta blev starten för vinhuset Viberti Giovanni som idag drivs av sonen Claudio Viberti. Med en vision att kombinera innovation med respekt för traditionell vinmakning, har han tagit vinhuset Viberti till den högre kvalitetsnivån som fått stor respekt internationellt. Viberti äger totalt ca 50 ha vingårdar varav 30 ha i Langhe och Barolo området, 10 ha i Dogliani och 9,5 ha i Colli Tortonesi. Samtliga vingårdar och produktionen är hållbarhetscertifierade.