Viberti Langhe Rosso Dolbà

129,00 kr

Årgång: 2023
Druva:60% Dolcetto, 40% Barbera
Land: Italien
Region: Piemonte
Alkohol: 14%
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer: 700751196
Volym: 750ml
Pris: 129 kr ex.

KARAKTÄR

Bärig och flörtig doft av röda bär med inslag av körsbär, maracshino och björnbär. Smaken lätt till medelfylligt med en livfull fruktighet och balanserad mjuk syra.

OM VINET

Druvorna till Langhe Rosso Dolbà skördas från Vibertis vingårdar i Dogliani som är planterade med Dolcetto samt vingårdarna med Barbera i Barolo-Vergne området. 80% av druvorna avstjälkas innan jäsning medans 20% får spontant jäsa och kolsyre-macerera i hela klasar för att utveckla de primära frukttonerna i vinet. Jäsningen sker i horisontella jäskar med nedtryckt skal-lock i 8-10 dagar för att sedan genomgå malolaktisk jäsning rostfria ståltankar i 40 dagar. Vinet får sedan lagras på ståltankar i 10 månader med regelbunden omrörning av jästfällningen s.k. Battonage.

Produktblad

Årgång: 2023
Druva:60% Dolcetto, 40% Barbera
Land: Italien
Region: Piemonte
Alkohol: 14%
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer: 700751196
Volym: 750ml
Pris: 129 kr ex.

KARAKTÄR

Bärig och flörtig doft av röda bär med inslag av körsbär, maracshino och björnbär. Smaken lätt till medelfylligt med en livfull fruktighet och balanserad mjuk syra.

OM VINET

Druvorna till Langhe Rosso Dolbà skördas från Vibertis vingårdar i Dogliani som är planterade med Dolcetto samt vingårdarna med Barbera i Barolo-Vergne området. 80% av druvorna avstjälkas innan jäsning medans 20% får spontant jäsa och kolsyre-macerera i hela klasar för att utveckla de primära frukttonerna i vinet. Jäsningen sker i horisontella jäskar med nedtryckt skal-lock i 8-10 dagar för att sedan genomgå malolaktisk jäsning rostfria ståltankar i 40 dagar. Vinet får sedan lagras på ståltankar i 10 månader med regelbunden omrörning av jästfällningen s.k. Battonage.

Produktblad

Viberti Vingård från Italien

OM PRODUCENTEN

Allt började 1923 när Cavalier Antonio Viberti köpte värdshuset Buon Padre i Barolo. I källaren till restaurangen började han producera vin till sina gäster av de lokala kända druvorna Dolcetto, Barbera och Nebbiolo som snabbt fick rykte om sig att hålla en hög kvalitet. 1967 tog sonen Giovanni Viberti över verksamheten och utökade vinproduktionen med både odlingsmark och en ny källare för vinproduktion. Detta blev starten för vinhuset Viberti Giovanni som idag drivs av sonen Claudio Viberti. Med en vision att kombinera innovation med respekt för traditionell vinmakning, har han tagit vinhuset Viberti till den högre kvalitetsnivån som fått stor respekt internationellt. Viberti äger totalt ca 50 ha vingårdar varav 30 ha i Langhe och Barolo området, 10 ha i Dogliani och 9,5 ha i Colli Tortonesi. Samtliga vingårdar och produktionen är hållbarhetscertifierade.