Farina Appassilento Bianco Veneto

96,00 kr

Druva: Garganega, Sauvignon Blanc, Chardonnay
Land: Italien
Region: Veneto
Alkohol: 13%
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer:700751176
Volym: 750ml
Pris: 96kr ex.

KARAKTÄR

Frisk och intensiv doft med inslag av tropisk frukt, citrus och vita blommor. Smaken är harmoniskt  med härlig fruktighet och balanserad syra.

OM VINET

Druvorna odlas i olika vingårdslägen där jordmånen är varierande, allt ifrån vulkanisk till lerjordar, beroende på läge och druvsort. Skörden sker för hand i mitten av september och efter att druvorna krossats och avstjälkas, pressas druvorna och musten dekanteras från fällningen under 24 timmar. Druvmusten får jäsa i 7 dygn på låg temperatur med utvald jäst där vinet sedan får ligga i kontakt med jästfällningen i rostfria ståltankar med återkommande bâtonnage.

Produktblad

Druva: Garganega, Sauvignon Blanc, Chardonnay
Land: Italien
Region: Veneto
Alkohol: 13%
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer:700751176
Volym: 750ml
Pris: 96kr ex.

KARAKTÄR

Frisk och intensiv doft med inslag av tropisk frukt, citrus och vita blommor. Smaken är harmoniskt  med härlig fruktighet och balanserad syra.

OM VINET

Druvorna odlas i olika vingårdslägen där jordmånen är varierande, allt ifrån vulkanisk till lerjordar, beroende på läge och druvsort. Skörden sker för hand i mitten av september och efter att druvorna krossats och avstjälkas, pressas druvorna och musten dekanteras från fällningen under 24 timmar. Druvmusten får jäsa i 7 dygn på låg temperatur med utvald jäst där vinet sedan får ligga i kontakt med jästfällningen i rostfria ståltankar med återkommande bâtonnage.

Produktblad

 
Farine Wine Production

OM PRODUCENTEN

Med över 100 års historia som vinodlare i Valpolicella, tillhör familjen Farinas vinhus en av de historiska egendomarna i området. Från början arrenderades gården av familjen men på 60-talet fick familjen möjlighet att köpa ut vingården och då börjande den första upprustningen av egendomen och man höjde kvalitetsnivån på arbetet både i vingårdarna och i vinproduktionen. I början av 2000-talet tog den fjärde generationen Farina över och en omfattande modernisering av egendomen började med ett stort fokus på teknisk innovation och hållbarhet. Farina har sedan dess blivit en av de mest respekterade vingårdarna i området med högt anseende både i Italien och internationellt.