Gå vidare till innehåll
No.1
Produkter
Restaurang
Drinkar
Om oss
Nyheter
Kontakt
Hållbarhet
Webshop
0
0
No.1
Produkter
Restaurang
Drinkar
Om oss
Nyheter
Kontakt
Hållbarhet
Webshop
0
0
Produkter
Restaurang
Drinkar
Om oss
Nyheter
Kontakt
Hållbarhet
Webshop
Produktbild för Farina
Produktbild för Farina
Restaurang Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore

Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore

139,00 kr

Druva: 50% Corvina, 15% Corvinone, 20% Rondinella, 5% Molinara, 10% Oseleta
Land: Italien
Region: Veneto - Valpolicella
Alkohol: 13%
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer: 700751121
Volym: 750ml
Pris: 139kr ex.

KARAKTÄR

Intensiv doft där peppriga aromer dominerar med söta körsbär, plommon och toner av lakrits. Smaken går åt det robusta hållet med koncentrerad frukt och en balanserad syra i eftersmaken.

OM VINET

Druvorna skördas på 300 meters höjd över havet i vingårdar längs sluttningar omkring byarna San Pietro in Cariano och Sant’Ambrogio. Efter jäsningen förvaras det rena Valpolicellavinet över vintern  i väntan på att druvorna till Amaronevinerna ska torka för att sedan pressas. Pressresterna från de torkade druvorna tillsätts till vinet och en andra jäsning tar vid, s.k. Ripassometoden. Efter den andra jäsningen får vinet mogna en tid på slavonsk ek och sedan ytterligare en tid på flaska innan det är färdigt.

Produktblad

Lägg i kundvagnen

Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore

139,00 kr

Druva: 50% Corvina, 15% Corvinone, 20% Rondinella, 5% Molinara, 10% Oseleta
Land: Italien
Region: Veneto - Valpolicella
Alkohol: 13%
Flaska / Kartong: 6 st
Artikelnummer: 700751121
Volym: 750ml
Pris: 139kr ex.

KARAKTÄR

Intensiv doft där peppriga aromer dominerar med söta körsbär, plommon och toner av lakrits. Smaken går åt det robusta hållet med koncentrerad frukt och en balanserad syra i eftersmaken.

OM VINET

Druvorna skördas på 300 meters höjd över havet i vingårdar längs sluttningar omkring byarna San Pietro in Cariano och Sant’Ambrogio. Efter jäsningen förvaras det rena Valpolicellavinet över vintern  i väntan på att druvorna till Amaronevinerna ska torka för att sedan pressas. Pressresterna från de torkade druvorna tillsätts till vinet och en andra jäsning tar vid, s.k. Ripassometoden. Efter den andra jäsningen får vinet mogna en tid på slavonsk ek och sedan ytterligare en tid på flaska innan det är färdigt.

Produktblad

Lägg i kundvagnen
 
Farina Wine Production

OM PRODUCENTEN

Med över 100 års historia som vinodlare i Valpolicella, tillhör familjen Farinas vinhus en av de historiska egendomarna i området. Från början arrenderades gården av familjen men på 60-talet fick familjen möjlighet att köpa ut vingården och då börjande den första upprustningen av egendomen och man höjde kvalitetsnivån på arbetet både i vingårdarna och i vinproduktionen. I början av 2000-talet tog den fjärde generationen Farina över och en omfattande modernisering av egendomen började med ett stort fokus på teknisk innovation och hållbarhet. Farina har sedan dess blivit en av de mest respekterade vingårdarna i området med högt anseende både i Italien och internationellt.

 

Upptäck mer från

Fantini

Restaurang
Farina Soave Classico
Farina Soave Classico
Farina Amarone della Valpolicella Classico
Farina Amarone della Valpolicella Classico
Farina Valpolicella Classico Superiore
Farina Valpolicella Classico Superiore
Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore
Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore
Farina Montecorna Valpolicella Ripasso
Farina Montecorna Valpolicella Ripasso
Farina Bardolino Classico
Farina Bardolino Classico
 

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev!

Tack för din anmälan till vårt nyhetsbrev!

Var den förstaatt få nyheter!

HÅLLBARHET
INTEGRITETSPOLICY
ALLMÄNNA VILLKOR
HÅLLBARHET

FÖLJ OSS
INSTAGRAM
FACEBOOK
LINKEDIN

KONTAKT
INFO@NO1.SE

no.1 logo

2025 AB No.1 Production. Alla rättigheter reserverade. Drick ansvarsfullt.